Κάποιες πρακτικές συμβουλές:1c

Τα Ιόνια νησιά είναι ένας παραθεριστικός προορισμός και οι τιμές όλων των αγαθών και υπηρεσιών που θα αντικατοπτρίζει. Τα πάντα είναι πιο ακριβά τους θερινούς μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο και λιγότερο το χειμώνα. Το καλοκαίρι είναι ζεστότερο, πιο πολυσύχναστο και λιγότερο άνετο από το χειμώνα, αλλά για πολλούς αυτό είναι η μοναδική ευκαιρία για τις ετήσιες διακοπές τους.
Οι παραδοσιακές και πολιτιστικές εκδηλώσεις συνεχίζονται ανεξάρτητα από την εποχή. Το Πάσχα είναι μια ιδιαίτερη στιγμή στο Ελληνικό Ορθόδοξο ημερολόγιο, οι μέρες είναι ζεστές, αλλά η θάλασσα είναι ακόμα λίγο δροσερή.
Η άνοιξη είναι μια υπέροχη στιγμή με έντονο πράσινο και τα βουνά είναι γεμάτα πολύχρωμα αγριολούλουδα και τα αρώματα των πολλών διαφορετικών ειδών βοτάνων.
Στο Αργοστόλι υπάρχει ένα ειδικό μικρό κατάστημα που πουλάει πολλά από τα τοπικά βότανα και τσάγια για ιατρικούς σκοπούς. Θα το βρείτε στο μαγαζί της «Αρχοντούλας Μανώλης» Βύρωνα 6, ένας δρόμος που ξεκινά από το Λιθόστρωτο, η ιστοσελίδα, www.gulbahar.gr

Ένας άλλος θαυμάσιος μήνας είναι ο Σεπτέμβριος, όταν οι περισσότεροι επισκέπτες έχουν επιστρέψει στην βάση τους, και ο ήλιος είναι ακόμα ζεστό και η θάλασσα είναι ακόμα ζεστή.

Ώρες Γραφείων:
Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού οι τυπικές ώρες λειτουργίας είναι:
Δευτέρα έως Παρασκευή
Δημόσιες υπηρεσίες και τράπεζες 7.30am- 14:00. 
Η Αστυνομία λειτουργεί 24 ώρες - 7 ημέρες

 

Το εμπορικό κέντρο στην παραλία του Αργοστολιού (Αγορά) - Δευτέρα έως Σάββατο
Αυτή η περιοχή είναι όπου ο καθένας κάνει τα ψώνια του, όλα τα οπωροπωλεία, παντοπωλεία, τα ιχθυοπωλεία, τα κρεοπωλεία και τα αρτοποιεία βρίσκονται κατά μήκος αυτής της αγοράς και στις δύο πλευρές του δρόμου. Είναι γενικά ανοιχτά όλη την ημέρα.
Σας συνιστώ να μην οδηγείτε σε αυτόν τον δρόμο εάν δεν είναι απαραίτητο, είναι ένας μονόδρομος που οι περισσότεροι διπλό παρκάρουν, και αυτό κάνει την διάβαση δύσκολη. Το καλύτερο μέσο μεταφοράς εδώ είναι το περπάτημα ή το ποδήλατο.


Λιθόστρωτο:

Αυτός είναι ο κεντρικός πεζόδρομος του Αργοστολίου για γενικά ψώνια, στούντιο φωτογραφιών, καταστήματα με σουβενίρ , κοσμηματοπωλεία, βιβλιοπωλεία, ζαχαροπλαστεία και πολλά καταστήματα υψηλής μόδας, ένδυσης και υποδημάτων, πολλές από τις μόδες απευθείας από την Ιταλία. Υπάρχει βέβαια η συνήθης σειρά από υπαίθρια καφέ και καταστήματα παγωτού.
Αυτός είναι ένα πεζόδρομος, αλλά προσέξτε τα ποδήλατα. Στο πεζόδρομος αυτό, λόγο του χαρακτήρα του συγκεντρώνει πολύ κόσμο, κάποιοι για να κάνουν τα ψώνια τους και κάποιοι για να απολάυσουν τον καφέ τους.
Αυτή η περιοχή λειτουργεί χωρίς ωράριο , προπαντός την τουριστική σεζόν.

Untitled-5